Windows 10...

Ezt is megértük. Megjött a Windows 10. Igen, igen féltem tőle, nézegettem a preview verziókat, téptem a hajam a sebességétől, a Start menüjétől, de mikor kijött a végleges verzió és frissítettem, nagyon pozitívan csalódtam. 

 

Pro

Most nagyot alkotott a Microsoft. A frissítés tökéletes. Ráadásul, ha egy távoli gépet kell frissíteni, akár TeamViewer segítségével is megoldható. Az elejét végigkattintgatjuk, majd a gép olyan 30 percre eltűnik, és végül visszakapjuk a frissítő képernyőt.
A frissítést nem on-line, hanem médiáról próbáltam, de Windows 7 és Windows 8.1-es rendszereken egyaránt tökéletesen megőrzött minden alkalmazást, beállítást és dokumentumot. Még a driver-eket is többé kevésbé felismerte,
Nem mai a gépem, de tökéletesen fut a rendszer.
Egy nagyon régi gépen mindent tökéletesen felismert (már W8.1 támogatás se volt hozzá)

Kontra

OneDrive mindenek felett. Na ettől tépem a hajam, de a megoldás se váratott soká magára :). A Cisco VPN Kliens, még sok Google-zás után se megy (persze elvileg már nem is fejlesztik) (megoldás: TheGreenBow VPN kliens, vagy Cisco AnyConnect). 5-ből 4 gépemen ismerte fel a videokártyát, de ez orvosolható, a gyártó oldalának meglátogatásával.
A Start menüből az utálatos csempék rövid úton száműzhetők, de régimódi felhasználóknak ott a Classic Shell.
Windows Update nem testreszabható (ez hamarosan úgyis változni fog).

 

Szavazz a cikkre...: 
Értékelés: Nincs
5
Átlag: 5 (1 szavazat)