Blog

Személyes blogom


Botok szűrése, Fail2Ban segítségével

2019. 08. 08

A minap a Youtube-on belefutottam egy tavalyi, Tanya Csenöl videóba. A címe, Harc Mikrotikkel a robotok ellen volt. A video elgondolkodtatott, hogy a két szerveremen ugyanezt, iptables és Fail2Ban segítségével könnyedén meg tudom oldani. Némi Google segítséggel (a regexp nem a legnagyobb barátom), sikerült is elkészítenem a megoldást, ami figyeli a 22-es portot, és ha valaki ott próbál rámenni a szerverre, bannolja, egy évre.

Nézzük, hogyan...


Mentsük a Windowst, de hogyan...

2019. 07. 29

Eljön az az idő, mikor rájövünk, hogy a gépünk adatait menteni szeretnénk.

Ezt lehet, hogy a saját kárunkon tanuljuk meg, de lehet, hogy előrelátók vagyunk, és nem várjuk meg, hogy a több évnyi fénykép, vagy esetleg az adóbevallásaink, vagy bármely más adatunk az örök bitmezőre kerüljön. Sok féle lehetőségünk van a mentést elvégezni, kezdve az egyszerű fájlkezelőben elvégzett duplikálásról, egészen a komoly mentésekig. Bármelyiket is válasszuk, a lényeg, hogy az adataink több példányban legyenek meg.

...

Új weboldal, új blog

2019. 07. 25

Új weboldal, új blog

Változott a weboldal kinézete és a weboldal motorja is. Mostantól a Jekyll blogmotort használom, mivel rájöttem, hogy a Drupal, nekem, ágyúval verébre helyzet volt.

Mint látható az oldalon egyell hátrább szorult a blog, és előtérbe került a landing page, mint főoldal. Amennyiben hibát tapasztalsz az oldalon, kérlek a Kapcsolat menüpont alatt írd meg nekem!

"